Na te hebben samengewerkt met een aantal absolute topchefs, vond Timothy Tynes dat het eindelijk tijd werd om op eigen benen te staan. Toen hij samen met z’n partner de kans kreeg om een restaurant in een prachtig pand over te nemen, aarzelden ze geen seconde.

Timothy TYNES is een jonge, Amsterdamse chef met Indonesische roots die, ondanks het feit dat hij nog steeds maar dertig is, al kan terugblikken op een mooi parcours. Zo werkte hij in restaurant Rosenberg  met Luc VERMEIR (voormalig sous-chef in ’t Fornuis bij Johan Segers) en deed hij stage bij Sergio HERMAN, Kobe DESRAMAULTS en Olly CEULENAERE.

Recent stond hij nog achter het fornuis van Ga Nord, maar daar stapte hij op, naar eigen zeggen omdat hij voor zichzelf de lat gastronomisch hoger wilde leggen.

Tynes kondigde recent op z’n Facebook-pagina aan dat het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan. Samen met z’n partner Lynn van VAERENBERGH heeft hij Vina Clara overgenomen, een restaurant in een prachtig art-nouveauhuis, vlakbij het mooie Te Boelarpark in Borgerhout bij Antwerpen.

Welke richting Tynes en van Vaerenbergh zullen uitgaan met hun Atelier Maple zoals ze het restaurant herdopen, is nog niet duidelijk. De nieuwe uitbaters houden voorlopig de lippen stijf op elkaar. Op dit ogenblik zijn ze volop bezig met de herinrichting, en we hebben er alle vertrouwen in dat ze die de prachtige locatie eer zal aandoen.

Opening is voorzien voor de tweede helft van oktober.

(De foto’s van interieur en gevel zijn van Vina Clara, en dus niet representatief voor hoe Atelier Maple er zal uitzien.)

Atelier Maple, Karel De Preterlei 210 – 2140 Borgerhout – www.ateliermaple.be