Abdijbrouwerijen associëren we vaak met traditie en een lange geschiedenis van abten die volgens een decennialang intact gebleven recept bier brouwen. Maar vergis je niet: sommige abdijbrouwerijen zijn erg jong. Die van de abdij van Ter Kameren bijvoorbeeld. L’Ambrée is hun derde bier sinds de oprichting in 2014.

De abdijbrouwerij van Ter Kameren werd pas in 2014 opgericht, door brouwer Vincent POSWICK, die in 2005 z’n allereerste bier brouwde. Sindsdien timmert hij aan geduldig aan de weg. Zijn eerste bier, de Blonde, kreeg in 2016 al snel een vervolg met de Triple.

“Alle twee zijn het lichte, dorstlessende bieren”, zegt Poswick daarover. “Met de nieuwe, de Ambrée, wilde ik het gamma uitbreiden met een evenwichtig bier, zonder al te veel bitterheid en een rond karakter.”

De Ambrée wordt gebrouwen van gekarameliseerde mout, wat voor de karakteristieke rood-koperachtige kleur zorgt die het bier zijn naam bezorgde, en een subtiele zoetheid. Net als de twee andere bieren van deze jonge brouwerij, is ook de nieuwe een verfrissende dorstlesser. Met een alcoholpercentage van 6,5% ABV is hij niet te zwaar.

Alle drie de bieren zijn verkrijgbaar in flessen van 33 en 75 cl. Vooral verkrijgbaar in en rond de hoofdstad.