Pas 21 is hij, maar Thor Bossu mag zich nu al restauranteigenaar noemen. Straf? Het wordt nog straffer, want zijn chef en souschef zijn nóg jonger. Ondanks hun jonge leeftijd kan het team toch al terugblikken op 12 sterren ervaring.

Het stond vanochtend, woensdag 3 januari, te lezen in Het Nieuwsblad: restaurant De Bietemolen in Lichtervelde, of is het nu Torhout, is overgenomen door de 21-jarige Thor BOSSU. De voormalige eigenaar en chef, de 64-jarige Patrick VANNESTE, gaat met pensioen.

Bossu is een ex-leerling van Ter Groene Poorte, waar hij z’n toekomstige chef, de amper twintigjarige Brecht SAMYN leerde kennen. Souschef wordt Lowie HINDRICKX, ook pas twintig. Ook hij is een ex-leerling van Ter Groene Poorte.

Bossu zal dus niet zelf koken, maar wordt maître/sommelier.

Opmerkelijk is het parcours dat het triumviraat al heeft afgelegd: Thor zelf was eerder aan de slag in Hostellerie St-Nicolas** in Elverdinge, en Sans Cravate* en De Karmeliet*** in Brugge. Samyn werkte ook in Sans Cravate* en mag daarnaast ook Hertog Jan*** op z’n cv bijschrijven. Hindrickx was tot voor kort aan de slag in Boury**. Dat zijn samen liefst 12 sterren.

Zélf een michelinster halen, is nochtans niet de ambitie, zo legt Bossu uit in de krant: “De druk om een ster niet meteen te verliezen, is te groot.”

Waar het met De Bietemolen dan wel naartoe moet? Met een dergelijk jong team ligt het voor de hand dat het restaurant, zowel wat betreft de inrichting als de keuken, gaat verjongen. Dat betekent onder meer een renovatie en dat belooft al meteen een race tegen de klok te worden, want Bossu wil al op 31 januari heropenen.

Verder wordt het aantal couverts teruggebracht van 80 naar 40.

De Bietemolen, Hogelaanstraat 3 – 8810 Lichtervelde – Tel.  050 21 38 34 – www.debietemolen.com – Heropening woensdag 31 januari.