Sinds enkele jaren beleeft de Mechelsestraat in Leuven een ware revival, waarvan zowel shopahlics als foodies volop van genieten. Sinds kort is deze buurt alweer een culinair adresje rijker: Les Tartes de Françoise.

 

Sinds het eerste atelier in 1994 in Elsene openging, zijn er nog een vijftiental vestigingen bijgekomen. Voortaan zijn de zoete en hartige taarten ook in Leuven te vinden.

In een tijdsgewricht waarin “Sharing is caring” nog geen trendy slogan was, bakte Françoise in die filosofie zorgvuldig taarten met een authentieke smaak en ziel en tegelijk aangepast. Ze trakteerde vrienden en kennissen met haar creaties en zo werd de basis gelegd om dat uitermate smakelijke repertoire ook te verkopen en aan chefs in restaurants in de buurt aan te bieden.

De mond-aan-mondreclame bracht de bestellingen in een stroomversnelling en er kwamen vestigingen in Gent, Terhulpen, Antwerpen, Waterloo, Ukkel, Overijse, Stockel, Oudergem, Jette en Brugge, alle met dezelfde zin voor vakmanschap, zin voor detail, respect voor de seizoenen en een open mind naar steeds evoluerende smaaktrends toe.

Het aanbod is indrukwekkend: pecan-walnoot taart, wittekaastaart, abrikoos amandel, merveilleux, tropézienne, tiramisu, appelcrumble amandel, rodevruchten meringue, zachte chocoladetaart, bruine suikertaart, brownie, pavlova framboos lychee limoenzeste… met daarnaast een bijna even breed aanbod aan zoute, hartige taarten.

(Foto’s Wim Kempenaers)

Les Tartes de Françoise, Mechelsestraat 30 – 3000 Leuven – Tel. 016 22 22 16 – www.tartes.be – Gesloten op zondag en maandag.