Op Horeca Expo in Gent gaat zo meteen de voorstelling van de nieuwe Michelingids voor 2018 van start gegaan. Wij lijsten de nieuwkomers en de stijgers op, in volgorde van proclamatie. Te beginnen bij de speciale prijzen om dan over te schakelen naar de restaurants die voor het eerst een ster achter de naam krijgen. Benieuwd of we er met onze prognose dichtbij waren.

Prijs voor de vrouwelijke chef: Katleen VANDERVEKEN, Terminus

Prijs voor de young chef: Jo GROOTAERS, Altermezzo

 

(Foto: Kris Vlegels)

Jean-Pierre BRUNEAU wordt in de bloemetjes gezet voor zijn carrière: 42 jaar in de gastronomie, waarvan 15 als driesterrenchef.

Promotie naar 1 ster

The Butcher’s Son, Antwerpen

 

Dôme, Antwerpen (foto Bart Albrecht)

Bistro Racine, Braine-le-Château

Zet’joeBrugge

L’Ecailler du Palais Royal, Brussel

Chambre Séparée, Gent

Oak, Gent

De Vork van Luc Bellings, Hasselt

M Bistro, Nieuwpoort

Carcasse, Koksijde

Goffin, Brugge

Brasserie Julie, Sint-Martens-Bodegem

Altermezzo, Tongeren

Fani, Roeser – Groot-Hertogdom Luxemburg

Promotie van 1 naar 2 sterren

Vrijmoed, Gent.

La Source, Neerharen

Boury, Roeselare

Behouden hun 3 sterren

Hof van Cleve, Kruishoutem

Hertog Jan, Zedelgem