Salticon
Heldenplaats
Terras restaurant De Boom
Trattoria Kaai

Vandaag associëren we de Antwerpse gemeente Boom in de eerste plaats met het dancefestival Tomorrowland. Is voor Resto à l’eau, dat vrijdag z’n eerste editie beleeft, een even mooie toekomst weggelegd? Het culinaire festivalletje aan de Rupelkaai kan alvast rekenen op de medewerking van een tweesterrenchef.

 

De oude steenbakkersgemeente heeft de laatste jaren een gedaanteverandering ondergaan. Vooral de buurt rond de Rupelkaai werd opgewaardeerd. Oude pakhuizen aan de Rupel – via het Zeekanaal zijn Boom en het nabijgelegen Willebroek rechtstreeks verbonden met Brussel en zelfs Charleroi – werden opgeknapt en kregen nieuwe bestemmingen. Mooie en nieuw aangelegde wandel- en fietsroutes langs de Rupeldijk nodigen dagjesmensen uit om wandelingen in de prachtige natuurdomeinen in de buurt hier af te sluiten.

En nu krijgt Boom na z’n dancefestival ook z’n culinair festival, Resto à l’Eau. De naam zegt het al: het minifestival zal zich voornamelijk afspelen op de waterfront. Zeven restaurants nemen er deel aan en stellen hun keuken deze vrijdag op aan de stemmige Heldenplaats.

Trattoria Kaai, Italiaans restaurant op de Rupelkaai, met een gezellig terras aan het water

Salpicon, brasserie in een statig 18de-eeuws herenhuis

Den Boom, klassieke keuken met eigentijdse accenten in historisch pand met een prachtige binnentuin

Thai Lounge, Thais restaurant

Bokaal, hip zomercafé

In de Root, grootmoederskeuken in authentieke boerderijwoning

De Tuin van de Kleine Chef, kindvriendelijk buurtrestaurant

Een voucher van 39 euro geeft je recht op zes hapjes. Die vouchers bestel je vooraf in een van de deelnemende restaurants. Het restaurant waar je de voucher gekocht hebt, serveert je meteen de eerste twee hapjes. Twee andere zijn vrij te besteden bij de andere zes deelnemende restaurants. De twee laatste hapjes worden verzorgd door niemand minder dan Bart De Pooter van tweesterrenrestaurant De Pastorale.

Een week later, op vrijdag 24 juni dus, gaat op dezelfde locatie op de Heldenplaats Zomerbar 2017 van start.