Alle foto’s: New Koncept – The View Antwerp

Iets langer dan een maand na het faillissement, is het iconische vis- en schaaldierrestaurant Plateau Royal in het voormalige tolhuis aan de Schelde weer opengegaan. De nieuwe uitbater belooft weinig aan het concept te veranderen.

Eind september werd Plateau Royal, het vis- en schaaldierrestaurant aan het Noorderterras langs de Antwerpse Scheldekaaien, failliet verklaard, nadat de doelstellingen opgelegd in het WCO eerder dit jaar niet gehaald konden worden.

Plateau Royal was het geesteskind van Philippe Hawinkel, die zijn jarenlange expertise op het vlak van vis en schaal- en schelpdieren en zijn netwerk aan producenten en leveranciers aanwendde om een uniek culinair concept op poten te zetten.

Daarbovenop was het restaurant gevestigd in een voormalig tolhuis op het Noorderterras, een echte landmark aan de Schelde. Het verdwijnen van Plateau Royal was dus een dubbele schok voor foodies, die niet alleen een uniek culinair concept, maar ook een mooi bestemmingsrestaurant zagen verdwijnen.

Na het faillissement werd vrij snel een overnemer gevonden, Mathias AKYAZILI, een jonge ondernemer die met The View – Antwerp een totaalconcept op het Noorderterras wil uitbouwen.

 

Akyazili maakt zich sterk dat hij het culinaire concept van Plateau Royal zal behouden. Aan het interieur – met veel ruwhouten elementen en allerlei artefacten die naar de visserij en de scheepvaart verwijzen – veranderde er alvast zo goed als niets.

Plateau Royal, Jordaenskaai 27 – 2000 Antwerpen – tel. 0495 10 80 08 – www.plateauroyal.be – Gesloten op dinsdag en woensdag.