Uniek diner: 26 Michelinsterren eenmalig aan de slag in Brussel

Op donderdag 10 november gaan twintig van ’s werelds beste chefs – samen goed voor maar liefst 26 Michelin-sterren - in Brussel aan de slag om in een uniek uitwisselingsproject een fantastisch diner voor te bereiden. Een once in a lifetime experience voor elke rechtgeaarde foodie… Als hij aan tickets kan geraken.

Het The GELINAZ! Brussels HQ-diner maakt deel uit van een groots gastronomisch samenwerkingsproject, The Grand GELINAZ! Shuffle, dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd.

Het concept van de Shuffle is even uitdagend als eenvoudig: 40 van ’s werelds beste chefs laten hun eigen vertrouwde keuken in hun thuisland achter om op 10 november in een andere uithoek van de wereld te gaan koken in de keuken van een andere deelnemende chef.

De shufflers weten pas kort van tevoren welk restaurant ze toegewezen zullen krijgen. Zodra ze hun uitwisselingslocatie kennen, moeten ze een gerecht creëren in de stijl van het restaurant waar ze eenmalig aan de slag gaan.

Dit jaar wordt de formule nog uitgebreid met een evenement in de ruime keuken van het Brussels tweesterrenrestaurant Bon Bon van Christophe HARDIQUEST. 20 topchefs zullen in teams van twee verdeeld over vier shifts van telkens drie uur hun eigen interpretatie geven van de gerechten die hun collega’s elders ter wereld op hetzelfde ogenblik aan het bereiden zijn.

The GELINAZ! Brussels HQ start op 10 november om 12 uur ’s middags, op precies het ogenblik waarop het eerste shuffle-restaurant in Adelaide de deuren opent. Vijftien uur later, op 11 november om 3 uur ’s nachts, gaan de deuren van Bon Bon dicht, gelijktijdig met de sluiting van de allerlaatste Shuffle pop-up in San Francisco.

Bij het overlopen van de deelnemerslijst in Brussel kregen wij alvast sterretjes voor de ogen. Naast de drie Belgische deelnemers - Gert DE MANGELEER, Kobe DESRAMAULTS en Pierre HARDIQUEST zal er een pleiade van absolute toppers naar Brussel afzakken.

Overloop even met ons mee: Albert ADRIA (Tickets, Barcelona), Yannick ALLENO (Le Doyen, Parijs), Armand ARNAL (La Chassagnette, Arles), Kristian BAUMANN (108, Kopenhagen), Claude BOSI (Hibiscus, Londen), Mauro COLAGRECO (Mirazur, Menton), Enrico CRIPPA (Piazza Duomo, Alba), Paul CUNNINGHAM (Henne Kirkeby Kro, Henne), Alexandre GAUTHIER (La Grenouillère, Montreuil-sur-Mer), Petter NILSSON (Spritmuseum, Stockholm), Magnus EK (Oaxen Krog, Stockholm), Leonardo PEREIRA (Porto), Fulvio PIERANGELINI (Rome), Philip RACHINGER (Mühltalhof, Neufelden), Mathieu ROSTAING-TAYARD (Café Sillion, Lyon), David SCABIN (Combal.Zero, Rivoli) en Clare SMITH (nieuw te openen restaurant Londen).

Alles samen goed voor liefst 26 Michelin-sterren. Het mag duidelijk zijn dat The GELINAZ! Brussels HQ een uniek evenement wordt waar elke rechtgeaarde foodie maar al te graag bij zou zijn. En dat kan… maar dan moet je wel snel en alert zijn, want per shift zijn er maar 40 couverts beschikbaar. Morgen, woensdag 21 september, om 10 uur stipt, start de online ticketverkoop op www. gelinaz.com.

Facebook comments