Geduld is een schone deugd. Ruim vijftien jaar hebben we moeten wachten op de eerste Belgische belugakaviaar. Dat heeft alles te maken met de uitzonderlijk lange kweektijd voor deze variëteit. Maar wat een smaak!

 In 2002 werd bij de voorstelling van de eerste Royal Belgian Caviar voorzichtig gesproken dat naast onder meer oscietrakaviaar wellicht in de toekomst ook belugakaviaar zou kunnen geproduceerd worden. In Turnhout was men immers ook met broedsel van Huso huso-steuren aan de slag gegaan die voor beluga-eitjes zorgen.

Lekkerbekken werden wel uitdrukkelijk om een beetje geduld gevraagd. Huso huso-steuren zijn immers pas na achttien tot twintig jaar vruchtbaar. Eind vorig jaar en ook deze lente zorgden uiteindelijk de eerste belugasteuren voor de lang verwachte belugakaviaar.

Een opmerkelijke realisatie. Gezien de uitzonderlijk lange kweektijd leggen immers slechts weinig kaviaarproducenten zich toe op de fijnste kaviaarvariëteit.

Ook de komende jaren zal door Royal Belgian Caviar in ons land belugakaviaar gemaakt worden. Omwille van de hoge prijs wordt die wel voornamelijk naar klanten in het buitenland uitgevoerd

Voor Royal Belgian Caviar blijft belugakaviaar binnen de kaviaarproductie een niche.  Maar tegelijkertijd onderstreept de Belgische beluga hoe men met lange termijnvisie, kennis en geduld een zeldzame delicatesse kan produceren.

Info: www.royalbelgiancaviar.be