Verschillende evenementen die jaarlijks plaatsvinden in en rond de Antwerpse buurt het Eilandje, slaan de handen in elkaar. Van 8 tot en met 17 september bundelt Part of Antwerp een reeks sportieve en culturele activiteiten. Ook culinaire initiatieven krijgen een prominente plaats. Wij zetten ze voor jou op een rijtje…

DINING ON WATER

Culinaire cruises met de nieuwe Flandria of gastronomisch genieten met zicht op de Schelde in sterrenrestaurant ’t Zilte. In Antwerpen is het water nooit ver weg. Maar dineren op een drijvend ponton is zelfs voor de havenstad een primeur. Slagerij Millevaches creëert in het Kattendijdok een heus Meat District op het water. Het uniek concept biedt plaats aan 100 gasten. Dining on water staat ongetwijfeld garant voor een originele surf and turf ervaring.

Locatie: Kattendijkdok (van 8 tem 17 september)

APERO IN THE SKY

Sinds tien jaar takelt Dinner in the Sky topchefs geregeld de lucht in. Ondertussen reist de Belgische succesformule de wereld rond. Van 19 tot 23 september komt Dinner in the Sky voor het eerst naar Antwerpen. Voor het zo ver is, kun je in dezelfde installatie genieten van een Apero in the Sky. Geniet met een drankje van het indrukwekkend uitzicht over de haven en de stad.

Locatie: Droogdokkeneiland naast het Antwerps Havenhuis (van 15 tem 17 september)

BUS-KRUID FOODTRUCKFESTIVAL

In 2016 gelanceerd op het Eilandje voor de vijfde verjaardag van het Museum Aan de Stroom, bleek het opzet van Bus-Kruid foodtruckfestival een instant hit. Smaakvolle gerechten uit alle windstreken, liefdevol gecombineerd met Belgische bieren. Dat alles in een groen kader. De perfecte mix voor een multiculturele havenstad. Na even succesvolle edities in de Antwerpse regio, keert Bus-Kruid tot ieders vreugde terug naar haar roots.

Locatie: Zaha Hadidplein (van 15 tem 17 september)

VLAAMSE HAVENDAG

Tijdens de tweejaarlijkse Vlaamse Havendag zetten alle Vlaamse havens de deuren open. De Haven van Antwerpen is een belangrijke draaischijf voor lekkers uit heel de wereld. Van exotisch fruit tot koffie en cacao. In verschillende bezoekerscentra kun je uitgebreid proeven van gerechten en producten afkomstig uit vijf continenten.

Locatie: bezoekerscentra in de Antwerpse Haven (17 september)

SECRET DINING  

Dineren op het water of aperitieven in de lucht. Kan het nog specialer? Wellicht wel, want Part of Antwerp lanceert ook een Secret Dining formule. Zelfs wij weten nog niet wat je kunt verwachten, maar we houden je zeker op de hoogte!

Locatie: wordt later bekend gemaakt (van 8 tem 10 september)

Voor meer info en programmatie kun je terecht op: www.partofantwerp.be, www.dinnerinthesky.be,  en www.mow.vlaanderen.be/havendag2017/