2 x makreel

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 makreelfilets met vel en ontgraat
  • 200 g gerookte makreel
  • 1 kleine knolselder
  • 2 eieren
  • Sap van 1 citroen
  • 1 koffiel mosterd
  • 5 cl arachide-olie
  • Peper van de molen en zeezout
  • 3 lente-uitjes fijngesnipperd
  • 4 dunne sneetjes grof brood

Bereiding

  1. Kook de eieren 6 minuten in kokend, gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water.
  2. Pel de eieren en haal de dooiers eruit. Hak het eiwit grof en houd apart.
  3. Mix de eierdooiers met de mosterd, citroensap, peper en zout en voeg er al mixend in een fijn straaltje de arachide-olie bij tot je een mooie mayonaise verkrijgt.
  4. Rasp de knolselder fijn en meng er de mayonaise onder.
  5. Verkruimel de gerookte makreel en meng dit samen met de lente-uitjes en het grof gehakte eiwit onder de knolselder, smaak verder af indien nodig.
  6. Rooster de sneetjes grof brood onder de grill of in de pan.
  7. Kruid de makreelfilets met peper en zout en bak de makreelfilets met een weinig olie in een hete pan met de velkant eerst, draai de filets pas om wanneer ze bijna gaar zijn en neem dan de pan onmiddellijk van het vuur, zo zijn ze perfect gaar.
  8. Verdeel telkens wat knolselder-makreelsalade op het geroosterde brood en schik er vervolgens de gebakken makreelfilets op.
  9. Dien meteen op.