Aardappelchips op de barbecue

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 3 frietaardappelen
  • 4 eetl arachideolie
  • 1/4 koffiel cayennepeper
  • 1/2 koffiel paprikapoeder
  • 1/2 koffiel gemalen komijn
  • 1/2 koffiel gedroogde gemalen knoflook
  • 1/2 koffiel fijngemalen gedroogde oregano
  • Fijn zeezout

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen (niet schillen) in gelijke fijne plakjes van 1 mm dik op een groenteschaaf.
  2. Spoel de aardappelschijfjes in ijskoud water, laat ze uitlekken en dep ze droog.
  3. Giet de olie over de aardappelschijfjes en wentel ze goed om.
  4. Gril de aardappelschijfjes op de barbecue over een matige hitte aan beide zijden, zorg ervoor dat het rooster zo hoog mogelijk staat zodat ze niet verbranden.
  5. Meng alle specerijen en voeg wat zeezout toe naar smaak.
  6. Doe de aardappelchips in een schaal en besprenkel ze met de specerijenmengeling.
  7. Serveer met een frisse dipsaus (bv. Griekse yoghurt met wat geraspte knoflook en enkele druppels citroensap.