Aardappeltjes in een kruidige zoutkorst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen naar keuze
  • 1200 g grof zeezout
  • 2 eetl bloem
  • 5 eetl water
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 5 takjes oregano
  • 1 bol knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aardappelen en dep ze droog.
  3. Hak de kruiden fijn en plet de knoflookteentjes lichtjes met het lemmet van een groot keukenmes.
  4. Meng het zeezout met de bloem en de fi jngehakte kruiden, voeg het water toe en meng alles goed om, meng de helft van de knoflookteentjes onder de zoutmengeling.
  5. Leg een laag van het zout op de bodem van een gepaste ovenschaal, druk er de aardappeltjes in, schik er de rest van de knoflookteentjes bij en bedek de aardappeltjes met de rest van het zout, druk alles stevig aan.
  6. Bak de aardappeltjes circa 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Breek de zoutkorst en serveer.