Avocadotoast met gepocheerd ei en tuinkruiden

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 4 eieren
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 teentje look, fijngehakt
  • Tabasco
  • Sap van een halve limoen
  • 1 dl olijfolie
  • Handvol waterkers, gewassen
  • Enkele takjes dille
  • Alcoholazijn
  • Zwarte peper
  • Maldonzout

Bereiding

  1. Zet een grote kookpot met water op het vuur. Breng aan de kook en voeg een flinke scheut azijn toe. Verlaag de temperatuur zodat het water amper nog kookt. Maak met een garde draaibewegingen in het water zodat er een kolk ontstaat. Wacht tot het water een beetje rustiger wordt. Breek het ei in een koffietas en giet het ei in het midden van de draaikolk. Laat gedurende drie minuten pocheren. Haal het ei dan uit het water en plaats in een kom met heel koud water. Doe dit ook met de rest van de eieren.
  2. Rooster het brood.
  3. Schil en ontpit de avocado’s. Doe in een kom samen met de look, beetje tabasco, limoensap, peper en zout en plet met een vork.
  4. Doe de waterkers en dille in een maatbeker. Voeg de olijfolie toe en mix tot een groene olie. Breng op smaak met zout en wat limoensap.
  5. Plaats op elk bord een sneetje toast. Verdeel de avocado en plaats er een gepocheerd ei op. Besprenkel met de kruidenolie en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.