Barbajuans

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 jonge prei
  • 300 g spinazie
  • 300 g snijbiet (of spinazie)
  • 130 g ricotta
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 ei
  • Peper en zout

 

Voor het deeg

  • 400 g tarwebloem
  • 1 dl olijfolie
  • 1 ei
  • 125 cl water
  • 1/2 koffiel fijn zeezout

 

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een deegbal. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Snijd de prei fijn en stoof de prei en de ui aan in de olijfolie tot ze zacht zijn maar zonder te kleuren.
  3. Blancheer de spinazie kort in kokend, gezouten water en giet af. Laat de spinazie snel afkoelen en pers goed uit.
  4. Snijd de snijbiet in reepjes en bereid zoals de spinazie.
  5. Hak de snijbiet en de spinazie fijn en meng de ricotta, het ei, de parmezaan, ui en prei erdoor. Breng alles op smaak met peper en zout. Bewaar de vulling in de koelkast.
  6. Rol het deeg in een lange, brede band uit tot op ongeveer 2 mm.
  7. Verdeel kleine hoopjes van de vulling met voldoende afstand van elkaar over het deeg en bevochtig het deeg rondom de vulling lichtjes met water of wat losgeklopt eiwit. Vouw het deeg over de vulling en steek de ravioli uit. Schik de ravioli op een licht met bloem bestoven schaal.
  8. Verhit een friteuse met verse olie tot op 180°C en fruit de ‘barbajuans’ per 4 stuks goudbruin, laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze als hapje of als voorgerecht met een slaatje van rucola met geroosterde pijnboompitjes en extra vierge olijfolie.