Beenhouwersvink

Ingrediënten

Voor 4 personen

600 g endvogel (=zenuwstuk van de schouder van het rund)

1 kalfsnier

200 g kalfslever

200 g kalfszwezerik

1 grote ui

1 flesje bier, op kamertemperatuur

1dl rodewijnazijn

2 eetl mosterd

3 sneden wit brood

5 dl kalfsfond

TIP: Maak de stoverij een dag van tevoren

 

  • Versnij de endvogel in dobbelstenen van 2 cm op 2 cm en kruid met peper en zout en bak mooi bruin
  • Versnij de ui (niet te fijn) en laat mee kleuren
  • Blus het geheel met rodewijnazijn en laat uitdampen, blus vervolgens met bier
  • Voeg de kalfsfond toe, besmeer het brood met mosterd en leg het op de stoverij en laat 2 uur zachtjes pruttelen
  • Kook de kalfszwezerik 1 minuut in gezouten water en verfris meteen onder koud stromend water
  • Ontvlies de zwezerik, snij in plakken van 2 cm en bak krokant
  • Ontvlies de kalfslever en bak mooi rosé
  • Maak de kalfsnier schoon (maar snij niet alle vet weg) en snij in plakken van 2 cm
  • Gril de nieren mooi rosé
  • Breng alle ingrediënten samen en dresseer
  • Serveer dit gerecht met in ossenwit gebakken frieten en een salade van grondwitlof