Bladerdeegtaartje met bosvruchten en vanilleroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vel bladerdeeg
  • 20 bosbessen
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 8 braambessen
  • 2 dl slagroom
  • 1 vanillestok
  • 50 g griessuiker
  • 1 takje citroenverbena

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel alle vruchten schoon en dep ze droog. Bestrooi ze lichtjes met griessuiker en leg er de citroenverbena bij om ze te parfumeren.
  3. Steek 8 rondjes uit het bladerdeeg en leg ze tussen 2 vellen bakpapier.
  4. Zet het bladerdeeg in de oven tussen 2 ovenplaten en bak het deeg in circa 10 tot 15 minuten goudbruin. Haal de bladerdeegkoekjes uit de oven en wentel ze door de griessuiker.
  5. Laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Klop de slagroom op met het vanillemerg en een eetlepel griessuiker.
  7. Schik de vruchten op de taartjes, werk af met de slagroom en wat citroenverbena.