Bloemkoolsoep met garnalen

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l melk
  • 150 g grijze garnalen
  • 1 eetl gehakte platte peterselie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool gedurende 5 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Doe de bloemkool in een soeppot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Doe de aardappelen bij de bloemkool. Voeg ook de gehakte knoflook toe. Overgiet met de melk en breng aan de kook. Peper en zout.
  3. Laat zachtjes koken gedurende 15 minuten.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Stuur peper en zout bij. Breng de soep aan de kook.
  5. Haal de pot van het vuur. Voeg de garnalen toe. Wacht een paar minuten, warm dan eventueel op, maar laat de soep niet meer koken. Werk af met gehakte peterselie.