Brandade van koningskrab

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 400 g koningskrab
  • 2 grote aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl extra vierge olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 busseltje bieslook
  • 1 mespunt cayennepeper
  • Zeezout
  • Rucola

Bereiding

  1. Verkruimel de koningskrab in een kom en verwijder eventuele stukjes kraakbeen.
  2. Kook de eieren 4 minuten in kokend gezouten water en verfris ze onder koud stromend water. Pel de eieren.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in koud, gezouten water onder deksel. Giet de aardappelen af en laat ze nog even uitstomen.
  4. Snipper de bieslook fijn.
  5. Pers de knoflook uit in de olijfolie en verwarm de olijfolie met de boter, de cayennepeper en wat zeezout. Verwarm hierin de koningskrab.
  6. Prak de aardappelen samen met de eieren grof en meng er de koningskrab onder samen met de olie. Meng er de bieslooksnippers onder. Breng het geheel op smaak met peper en zout en verdeel de brandade over de borden. Werk af met enkele blaadjes rucola.