Bruschetta van speltbrood met notenhummus, tuinkers en pittige avocado

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 biospeltbrood of een ander biologisch zuurdesembrood
  • Olijfolie
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 100 g kikkererwten uit blik (gespoeld en uitgelekt)
  • 2 eetlepels notenpasta (bijvoorbeeld cashewnotenpasta)
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 bioavocado’s
  • 2 biocitroenen
  • Chili-bite (specerijenmix)
  • 10 cl notenolie
  • Zeezout

Bereiding

  1. Snijd dikke plakken van het brood, schik ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en toast ze onder de grill.
  2. Wrijf het geroosterde brood lichtjes in met het knoflook.
  3. Mix de kikkererwten met het uitgeperste sap van 1 citroen, voeg de notenpasta en de notenolie toe, kruid met zeezout en mix alles tot een smeuïge hummus in de keukenrobot. Voeg, als de hummus te stug blijft, wat lauw water toe.
  4. Pel de avocado’s en verwijder de pitten, snijd ze in fijne plakjes en kruid ze met de chili-bite en zeezout. Besprenkel met citroensap en wat olijfolie en laat ze even marineren.
  5. Bestrijk het gegrilde brood met de hummus en schik er de plakjes avocado op, verdeel de tuinkers erover en dien op.