Bulgursalade met gele linzen en tuinkruiden, salade van gemarineerde groenten

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de bulgursalade

100 g bulgur

150 ml heet water

30 g gele linzen

1 takje dille

1 takje platte peterselie

4 blaadjes munt

1 sucrinesalade

1 teentje knoflook

1 kleine ui

1 afgestreken koffiel kerriepoeder

1/2 citroen

2 eetl olijfolie

2 eetl extra vierge olijfolie

Peper van de molen, zeezout

 

Voor de salade van gemarineerde groenten

1/2 komkommer

5 radijsjes

5 kerstomaatjes

2 lente-uitjes

2 eetl appelazijn

1 eetl olijfolie extra vierge

Peper van de molen, zeezout

 

Bereiding

Kook de linzen beetgaar in een pan met kokend, gezouten water en giet ze af.

Doe de bulgur in een schaal en overgiet met 250 ml kokend water, dek de schaal goed af en laat de bulgur ca. 30 minuten wellen.

Snipper de kruiden en de lente-uitjes fijn.

Snipper de ui en de knoflook heel fijn en stoof glazig in een scheutje olijfolie, voeg het kerriepoeder toe en laat even mee bakken. Voeg de lente-uitjes toe en voeg alles bij de bulgur.

Meng de linzen onder de bulgur en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper, zout en citroensap.

Snipper de sucrinesalade fijn en dresseer de bulgursalade op de sucrinesalade in een kom of in bv. een weckpot.

Maak de salade van gemarineerde groenten. Snijd alle groenten in kleine stukjes en besprenkel ze met de appelazijn en de extra vierge olijfolie.

Kruid met peper en zout en laat minimum 1 uur marineren in de koelkast.

Snipper de lente-uitjes fijn en meng ze onder de groenten.

Serveer de lauwe bulgursalade met de gemarineerde groenten.