Carpaccio van tomaat

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 coeur-de-boeuftomaten
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 1 stuk parmezaankaas
  • Enkele blaadjes rucola
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook, ontkiemd
  • Zwarte peper van de molen
  • Fijn zeezout of fleur de sel

Bereiding

  1. Snijd de olijven in kleine stukjes.
  2. Snijd flinterdunne schilfers van de parmezaan met behulp van een dunschiller.
  3. Mix de basilicumblaadjes met het teentje knoflook en een snuifje zeezout met de olijfolie tot een felgroene olie.
    Spoel de coeur-de-boeuftomaten onder koud stromend water en dep ze droog.
  4. Snijd flinterdunne plakjes van de tomaten met behulp van een scherpe groenteschaaf en schik ze op 4 voorgekoelde borden.
  5. Besprenkel de carpaccio met de basilicumolie en verdeel er de stukjes olijf, parmezaanschilfers en blaadjes rucola over, kruid met zwarte peper van de molen en zeezout of fleur de sel.