Champignonburgers met mozzarella

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 16 gelijke, middelgrote bruine champignons
  • 1 staaf mozzarella
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 kleine courgette
  • 10 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper van de molen en zeezout

Bereiding

  1. Verhit een grillpan.
  2. Mix de olijfolie met de knoflook en de rozemarijn.
  3. Verwijder de steeltjes van de champignons en kijk na of ze schoon zijn. Bestrijk de champignons met wat kruidenolie en grill ze aan beide zijden tot ze gaar zijn.
  4. Snijd de ui en de courgette in fijne plakjes en grill ze, houd ze warm op een bord.
  5. Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes.
  6. Leg 8 champignons met de holle kant naar boven gericht op een schaal, schik er de plakjes mozzarella op en kruid met peper en zout. Schik er vervolgens een schijfje tomaat, ui en courgette op en eindig met een champignon. Steek een spiesje door elke champignonburger en warm ze voor het serveren nog even op.
  7. Serveer met een frisse salade en saus naar keuze.