Cinnabons

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 stuks

  • •110 ml lauwe melk
  • •1 ei op kamertemperatuur
  • •40 g gesmolten boter
  • 320 g bloem voor wit brood
  • 3 g zout
  • •20 g griessuiker
  • •10 g verse gist
  • •120 g donkere kandijsuiker
  • •10 g gemalen kaneel
  • •50 g zachte boter

Bereiding

  1. Maak het deeg. Doe de griessuiker bij de lauwe melk en los er de verse gist in op. Zeef de bloem in een grote kom en maak er een kuiltje in. Strooi het zout rondom de bloem. Klop het ei los met een vork en giet het samen met de melk en de gesmolten boter in het kuiltje. Kneed het deeg tot,een bal en dek het af met een licht vochtig doek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en stort het deeg uit op het werkblad, sla het deeg plat en dek af met een doek, laat het deeg een kwartier rusten.
  3. Meng ondertussen de gemalen kaneel met de kandijsuiker.
  4. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk het deeg met de zachte boter en bestrooi het met de kandij-kaneelmengeling. Rol het deeg op en snijd het in porties van ongeveer 4,5 cm lang.
  5. Vet een ovenschaal in met wat boter en bestuif ze met bloem, verwijder de overtollige bloem en schik er de rolletjes in. Dek de schaal af met een vochtig doek en laat de rolletjes ongeveer 30 à 40 minuten rijzen tot ze bijna verdubbeld zijn in volume.
  6. Verhit de oven op 180°C en bak de cinnabons af in ongeveer 20 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze nog even afkoelen alvorens te serveren.