Citroentaartjes

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 g gesuikerd zanddeeg (verkrijgbaar in supermarkt)
  • 6 citroenen
  • 4 eieren
  • 250 g suiker
  • 300 g boter

Bereiding

  1. Rol het deeg uit met de deegrol tot een dikte van 5 mm.
  2. Snijd er met een uitsteekvormpje schijven uit van 10 cm doorsnede.
  3. Beleg de bodem van kleine taartvormpjes met de deegcirkels. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C totdat het deeg begint te kleuren en laat afkoelen.
  4. Doe in een pannetje in bain-marie de versneden zeste van 5 citroenen. Voeg het sap van 6 citroenen toe, alsook de suiker en 4 eieren. Breng het geheel aan de kook tot op een temperatuur van 82°C totdat het mengsel dik wordt. Voeg dan de 300 g boter toe en mix het geheel.
  5. Versier hiermee de taartjes en zet ze koel weg. Dien zeer koel op..