Cordon bleu van kabeljauw

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 dunne plakjes kabeljauw van 100 g het stuk
  • Citroensap
  • 2 eieren
  • 4 sneetjes gruyèrekaas
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • Paneermeel
  • Vetstof
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Besprenkel de kabeljauw met een beetje citroensap en kruid met peper en zout.
  2. Leg 4 plakjes vis open en leg er een plakje kaas, een plakje ham en ten slotte nog een plakje vis op. Steek alles vast op een houten prikker.
  3. Klop de eieren los. Haal de visfilets door de eieren en vervolgens door het paneermeel.
  4. Bak de visfilets in hete vetstof aan beide kanten bruin. Zet vervolgens nog ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  5. Serveer met partjes citroen, sla en gebakken aardappelen.