Croque van mozzarella, pesto en gedroogde ham

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

8 schijfjes toastbrood

200 g schijfjes mozzarella

20 g pesto

12 zongedroogde tomaatjes

8 schijfjes gedroogde ham

Voor de basilicumvinaigrette

1 botje basilicum

6 dl druivenpitolie

3 eetl xeresazijn

1 eetl mosterd

2 eieren

1 eidooier

Bereiding

Maak de basilicumvinaigrette. Mix de eieren en de eidooier in de blender. Voeg de xeresazijn en de mosterd toe. Werk op met 3 dl druivenpitolie. Voeg dan de basilicumblaadjes toe. Werk verder op met de resterende druivenpitolie. Bewaar in de koelkast.

Bestrijk een sneetje toastbrood met pesto en beleg het telkens met zongedroogde tomaat, een plakje mozzarella, een sneetje ham en bedek het met een tweede sneetje toastbrood, zoals bij een klassieke croque.

Schik de croques op een bakplaat en laat 10 minuten kleuren in oven op 200°C.

Serveer op en bord met dipsausje van basilicumvinaigrette. Werk desgewenst bovenop nog af met een roosje van gedroogde ham en een plukje basilicum.