Dim sum  van wilde eend met paddenstoelen

Ingrediënten

Voor 4 personen

16-tal wontonbladeren.

5-tal eendenbouten

1 kg grof zout

Rozemarijn – tijm

250 g ganzenvet

3 stuks eekhoorntjesbrood in brunoise

2 takjes dragon

2 shisoblaadjes

10 cl dashi

2 lente-uitjes

25 kleine shitake’s

 

Voor de consommé

1kg karkassen van eend

1 ui

2 teentjes look

1 wortel

1l kippenfond

1 stukje gember

1 stengel citroengras

1 l dashi

Snuifje marcellakruid .

  1. Bedek de eendenbouten in grof zout met rozemarijn en tijm en laat 2 uur pekelen. Spoel grondig.
  2. Gaar de bouten 5 uur aan een laag vuur in ganzenvet, tot het vlees bijna vanzelf van het bot valt.
  3. Bak het eekhoorntjesbrood.
  4. Maak de vulling voor de dim sums: meng het vlees met dragon, shisoblad , dashi en eekhoorntjesbrood.
  5. Spreid de wontonblaadjes uit en strijk er met een penseel eiwit over. Beleg de blaadjes met de vulling en vouw dicht. Stoom 8 minuten op 105°C.
  6. Maak de consommé door alles op te koken en laat trekken. Passeer door een zeef en klaar de gezeefde consommé met eiwit om de laatste resten van de ingrediënten eruit te halen.
  7. Presenteer de dim sums in een kommetje, leg er de shitake’s bij en giet er de gloeiend hete consommé over (om de shitake’s te pocheren). Werk af met wat je nog over hebt van de lente-uitjes, dragon…