Everzwijn met maïs en lente-ui

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 everzwijnsteaks
  • 3 maïskolven, schoongemaakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 1 koffiel komijn
  • 3 takjes dragon
  • 3 dl wildjus
  • Peper van de molen, zeezout

 

Voor de marinade

  • 750 ml rode wijn
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 3 blaadjes laurier

 

Bereiding

  1. Snijd de wortelen en de ui grof. Marineer de everzwijnsteaks minstens 4 uur in de rode wijn met de groenten en de kruiden.
  2. Kook de maïskolven 15 minuten in kokend, gezouten water. Laat ze uitlekken en snijd de maïskorrels van de kolven.
  3. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in flinterdunne plakjes.
  4. Snipper de bosuitjes fijn.
  5. Neem de everzwijnsteaks uit de marinade. Zeef de marinade en breng aan de kook. Schuim goed af.
  6. Braad de everzwijnsteaks in een pan met half olie, half boter en schik ze op een ovenschaal.
  7. Blus de pan met de marinade en laat inkoken tot 1/3. Voeg de wildjus toe en laat zachtjes inkoken tot sausdikte.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Bak de maïs in een pan met een klontje boter. Voeg de knoflook toe en laat mee kleuren. Voeg de komijn en de gesnipperde bosuitjes toe en kruid met peper en zout.
  10. Verdeel de maïs over een ovenschaal schik er de everzwijnsteaks op en zet de schaal nog circa 10 minuten in de oven. Laat nog 5 minuten onder folie rusten alvorens te serveren. Voeg de fijngesnipperde dragon toe aan de saus en overgiet alles met de saus.