Fougasse met venkel

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 350 g eenkoornbloem (petit épeautre de haute provence)
  • •350 g lichte tarwebloem t110
  • •25 g bakkersgist
  • •1 koffiel fijn zout
  • •1 theel honing
  • •10 cl olijfolie
  • •3 koffiel venkelzaadjes
  • •2 koffiel fleur de sel
  • •35 cl lauw water

Bereiding

  1. Laat de gist en de honing oplossen in het lauwe water, doe er de 2 soorten bloem, het zout en de helft van de olijfolie bij, en kneed alles tot een soepele bol.
  2. Bestrooi een kom met wat bloem en doe er de bol in, dek af met een schone handdoek en laat ongeveer 2 uur rusten op een warme plek.
  3. Verwarm de oven voor op 220° C. Bestrijk een bakplaat licht met wat olie en leg er het deeg op. Maak met een spatel insnijdingen in de vorm van een visgraat in de fougasse, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met de venkelzaadjes en het grof zout.
  4. Schuif in de oven, verlaag de temperatuur tot 200°C en laat 30 min. bakken.