Frisse salade van prinsessenboontjes met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g prinsessenboontjes
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot, in brunoise gesneden
  • 20 g zwarte olijven, ontpit
  • 20 blokjes Président geitenkaas
  • 1 koffiel honing
  • 2 eetl goudcroutons, voor de afwerking
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Chardonnay-azijn
  • Olijfolie
  • Suiker
  • Peper en zout

 

Voor de tomatencompote

  • 5 tomaten
  • 1/4 ui, gesnipperd
  • 1/4 teentje look
  • Tijm en basilicum
  • Tabasco en worcestersaus

Bereiding

  1. Ontvel twee tomaten. Bestrooi met wat peper, zout en suiker. Besprenkel met olijfolie en konfijt gedurende tien uur in de oven op 70°C. Laat dan afkoelen en snijd fijn.
  2. Droog de olijven gedurende een nacht in de oven op 80°C en mix daarna tot een crumble.
  3. Maak de tomatencompote. Ontvel en ontpit de tomaten en stoof aan in olijfolie, samen met de ui. Voeg look en kruiden toe en laat gedurende vier uur sudderen op een laag vuurtje. Laat afkoelen en voeg dan naar smaak tabasco en worcestersaus toe.
  4. Blancheer de boontjes in licht gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen in ijswater en snijd daarna in brunoise. Meng de gekonfijte tomaten, boontjes en sjalot en breng op smaak met azijn, olijfolie, de honing, peper en zout.
  5. Dresseer de salade aan de hand van een ronde uitsteekring. Werk af met blokjes geitenkaas, de crumble van olijven, enkele toefjes compote en eventueel de goudcroutons.