Gebakken jonge sla met tuinkruiden, plattekaas en tomatenpitten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 stengels bieslook
  • 8 takjes koriander
  • 2 takjes dille
  • 8 takjes jonge marjolein
  • 6 stuks verschillende soorten tomaten
  • 4 dl volle plattekaas
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1/2 dl olijfolie
  • 2 limoenen
  • 2 eetl sojasaus
  • 6 stuks slahartjes of sucrinesla
  • 1 ciabattabrood

Bereiding

  1. Maak eerst de lookolie. Verhit 1 dl olijfolie tot 60°C met 2 tenen look. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder de lookteentjes.
  2. Pluk de kruiden (bieslook, koriander, dille, jonge marjolein) en spoel ze met fris water. Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm.
  3. Halveer verschillende soorten tomaten (geel, groen, oranje en rode) en verwijder met behulp van een lepel de pitjes, bewaar de pitjes.
  4. Vul een kom met 4 dl volle plattekaas. Schik hierop de pitten van de tomaten en besprenkel ze met de lookolie.
  5. Bereid de slamarinade. Meng de hoisinsaus samen met de olijfolie, sap van 1 limoen en de sojasaus.
  6. Snij de jonge slahartjes overlangs en bak ze goudbruin in een pan met weinig olijfolie.
  7. Schik de slahartjes op een bord en besprenkel ze rijkelijk met de slamarinade. Werk het geheel af met de geplukte kruiden.
  8. Serveer met de plattekaas en krokant geroosterd ciabattabrood.