Gebakken watermeloen met feta, tomaat en basilicum

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1 kleine, rijpe watermeloen
  • 4 romatomaten
  • 200 g fetakaas
  • 1 biocitroen
  • Extra vierge olijfolie
  • Zwarte peper van de molen
  • Zeezout
  • 3 takjes verse basilicum

Bereiding

  1. Snijd de watermeloen in 8 stukken van ongeveer 3 cm dik en 6 op 4 groot.
  2. Steek ronde of rechthoekige plakken uit de schijven watermeloen en bestrooi lichtjes met zout. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Houd het overige vruchtvlees apart.
  3. Verwijder de kroontjes van de romatomaten en kruis ze in aan de onderzijde. Breng een ruime pan water aan de kook en dompel de tomaten ca. 10 seconden in het kokende water. Laat ze onmiddellijk ’s chrikken’ in ijswater en pel de tomaten.
  4. Snijd de tomaten in grove stukjes, besprenkel ze lichtjes met olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de schijven watermeloen op een hevig vuur aan beide zijden tot de suikers in de watermeloen beginnen te karamelliseren. Kruid de watermeloenschijfjes flink met peper van de molen en schik ze op de borden. Lepel er wat van de tomatenblokjes op en verkruimel de fetakaas erover, werk af met vers geplukte basilicumblaadjes.
  6. Overgiet met extra vierge olijfolie en draai er nog wat zwarte peper over.