Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 zeebaarsfilets met vel van elk 150 g
  • 2 limoenen
  • 1 sjalot
  • 1 theel verse geraspte gember
  • 1 koffiel lopende honing
  • 1 koffiel gehakte verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Enkele blaadjes koriander en wat vers geraspte limoenschil voor de afwerking

Bereiding

  1. Laat een stevige scheut olijfolie heet worden in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout. Leg de vis met de velkant naar onder in de pan als de olie begint te dampen. Druk met een spatel op de vis zodat de stukken niet opkrullen in de pan. Laat langs elke kant gedurende 4 minuten bakken op hoog vuur.
  2. Pers de limoenen uit. Doe peper, zout en de honing in het sap. Roer met een garde tot het zout en honing opgelost zijn. Voeg er dan 4 eetlepels goede olijfolie, de zeer fi jn gehakte sjalot, de koriander en de geraspte gember aan toe. Meng goed.
  3. Leg de gare visfilets eerst op een bord met keukenpapier. Dep ze goed droog en leg dan op warme borden.
  4. Overgiet elk stuk vis met de limoenvinaigrette.
  5. Werk af met nog wat korianderblaadjes en wat vers geraspte schil van limoen. Serveer met gekookte snijbonen, die even werden opgestoofd met ui.