Gebraiseerde runderwang, witloofsalade en gebakken aardappeltjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 runderwangen
  • 50 g boter
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 1 teen look
  • Tijm
  • Laurier
  • 1 flesje Rochefort
  • 4 dl bruine kalfsjus
  • 1 dl sojasaus
  • 2 sneden wit brood
  • 2 eetl mosterd
  • 1 eetl bloem
  • 4 kropjes witloof
  • 4 eetl zelfgemaakte mayonaise
  • 4 eetl fijngesneden bieslook
  • Enkele druppels citroensap
  • Peper van de molen
  • Grof zout
  • 200 g gebakken aardappeltjes

Bereiding

  1. Bak de runderwangen aan in de boter, neem ze uit de pot en bak hierin de uien. Bestrooi de uien met de bloem en voeg de runderwangen opnieuw toe, bak nog even kort door. Voeg de Rochefort, kalfsjus en sojasaus, samen met de look, laurier en tijm toe.Leg daarop de met mosterd besmeerde sneden brood. Breng het geheel aan de kook, zet het deksel op de pot en laat gedurende 3 uur garen in de oven à 130°C
  2. Snijd het witloof in kleine stukken; meng het met de mayonaise, bieslook en het citroensap, kruid met peper van de molen en grof zout.
  3. Serveer het stoofpotje met de witloofsalade en met gebakken aardappelen.