Gegratineerde mosselen met tijm-parmezaanboter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 120 g boter
  • Een handvol krulpeterselie
  • 2 theel tijmblaadjes
  • 1 teentje look
  • Beetje citroensap
  • 5 eetl broodkruim
  • 4 eetl geraspte parmezaan
  • Zwarte peper
  • 30 mosselen, gestoomd of gekookt in een beetje witte wijn

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve de mosselen in een mixer. Mix alles kort tot een lichtgroene boter. Smaak af met extra peper.
  2. Haal de mosselen uit hun schelp. Breek de mosselschelpen in twee en bewaar de 30 mooiste.
  3. Plaats de mosselen opnieuw in de schelpen en leg ze op een ovenplaat.
  4. Verdeel het botermengsel over de mosselen.
  5. Gratineer de mosselen in de oven onder de grill tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Serveer onmiddellijk.