Gegrilde kalfskotelet met salsaduet

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kalfskoteletten
  • 1 theel gehakte tijm
  • 1 theel gehakte rozemarijn
  • Enkele trosjes bloemkool
  • 1 augurk
  • 2 lente-uien
  • 20 cl witte balsamicoazijn
  • 1/2 eetl gehakte dragon
  • 12 honingtomaatjes
  • 2 eetl suiker
  • 10 cl olijfolie

Bereiding

  1. Maak een dag van tevoren een zoetzure tomatensalsa. Smelt de suiker op het vuur en blus met 15 cl witte balsamicoazijn. Laat de 12 honingtomaatjes daarin marineren.
  2. Maak een frisse salsa met de bloemkool, augurk en lente-ui. Hak de bloemkool en de augurkjes heel fijn. Versnipper de lente-ui en meng met 5 cl witte balsamicoazijn, een halve eetlepel gehakte dragon en 10 cl olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Gril de kalfskotelet 15 tot 20 minuten op de grill.
  4. Snijd de kotelet in dunne schijfjes en serveer met de beide salsa’s.