Gegrilde sardines

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 8 sardines, ingewanden en schubben verwijderd
  • 6 romatomaten
  • 2 eetl pijnboompitjes
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetl extra vierge olijfolie
  • 1 biocitroen
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 koffiel venkelzaadjes
  • Zeezout en peper van de molen

Bereiding

  1. Snijd de schoongeboende tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  2. Pers de knoflook bij de tomaten, rooster de pijnboompitjes en de venkelzaadjes lichtjes in een droge pan en houd apart.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn en voeg ze bij de tomaten.
  4. Meng de helft van de olijfolie, enkele druppels citroensap, wat zeezout en de cayennepeper onder de tomatensalade.
  5. Kruid de buikholte van de sardines met peper en zout, bestrijk ze met olijfolie en grill ze op een hete grillplaat of op de barbecue.
  6. Meng de pijnboompitjes en het venkelzaad onder de tomatensalsa en verdeel over de borden, schik er de sardines op of bij en serveer met citroenpartjes en brood.