Gegrilde tomaten met parmezaandressing

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 8 kleine, stevige tomaten
  • 25 kleine zwarte olijven ontpit
  • 150 g rucola
  • 2 takjes tijm geritst
  • 1 ei
  • 1 dl zachte olijfolie + extra
  • 30 g geraspte parmezaan + ongeveer 20 g geschaafde parmezaan
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • Enkele druppels citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • Peper van de molen en zeezout

Bereiding

  1. Boen de tomaten schoon en snijd ze doormidden. Dep de gesneden kant van de tomaten droog met keukenpapier en bestrijk ze lichtjes met olie.
  2. Verwarm alvast een grillpan voor.
  3. Doe het ei, het knoflookteentje, de worcestersaus en het citroensap in een mixbeker en mix er de olijfolie door met behulp van een staafmixer. Mix er tot slot de parmezaan door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Grill de tomaten aan beide zijden en kruid ze met peper en zout, besprenkel de tomaten met wat olijfolie en wat geritste tijm.
  5. Verdeel de rucola en de olijven over de borden en schik er de tomaatjes op, besprenkel met de parmezaandressing. Werk af met wat parmezaanschilfers en peper van de molen.