Gekaramelliseerde ananas in brikdeeg met vanille-ijs

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 vellen brikdeeg
  • 1 kleine rijpe ananas
  • 60 g rietsuiker
  • Peper van de molen
  • 100 g gesmolten boter
  • 3 eetl fijne griessuiker
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Bereiding

  1. Snijd de schil van de ananas en snijd vervolgens alle harde ‘bruine ogen’ uit de ananas.
  2. Snijd de ananas in vier en snijd het harde hart uit de ananas. Snijd de ananas vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
  3. Laat de rietsuiker karamelliseren in een pan met een zware bodem en voeg de ananasblokjes toe. Laat de ananas mooi karamelliseren en kruid met wat peper van de molen, laat de ananas afkoelen.
  4. Bestrijk de brikvellen met de gesmolten boter en bestrooi ze lichtjes met wat suiker. Vouw de brikvellen dubbel en schik de gekaramelliseerde ananas telkens op 1 zijde van de dubbel geplooide brikvellen. Vouw nu het brikvel 1/3 toe en herhaal dit nogmaals zodat de gevulde zijde mooi dicht is gevouwen en dat nog 1/3 brikvel overblijft.
  5. Schik de gevulde brikvellen op een bakplaat belegd met bakpapier, verwarm de oven voor op 200°C en bak de gevulde pakketjes af in ongeveer 10 minuten of tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
    Serveer meteen met het vanille-ijs.