Gemarineerde aardbeien en perzik met witte chocolade en lavendelmousse

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g aardbeien
  • 2 rijpe perziken
  • 350 ml room
  • 2 eetl gedroogde lavendel
  • 1 gespleten vanillestok
  • 185 g witte chocolade
  • 3 eetl griessuiker
  • 50 ml muskaatwijn

Bereiding

  1. Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Kruis de perziken in aan de onderzijde en dompel ze 10 seconden in kokend water. Laat ze onmiddellijk “schrikken” in ijswater en pel ze.
  2. Snijd de perziken doormidden, verwijder de stenen en snijd ze in gelijke blokjes zoals de aardbeien. Bestrooi de aardbeien en perziken met de griessuiker en voeg de gespleten vanillestok en de wijn toe, meng en laat alles circa 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Meet 150 ml room af en warm de room op met de lavendelbloemen, laat dit circa 20 minuten trekken van het vuur. Zeef de room en warm hem opnieuw op, laat de witte chocolade smelten in de room en laat even afkoelen.
  4. Klop de rest van de room stijf en spatel dit voorzichtig onder het chocolademengsel.
  5. Doe de witte chocolademousse in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en laat opstijven in de koelkast.
  6. Verdeel de vruchten met wat van de marinade over 4 voorgekoelde glazen, spuit er de witte chocolademousse op en werk af met enkele lavendelbloemetjes.