Gemarineerde courgettes met munt

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 2 kleine courgettes
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl berghoning
  • 2 eetl lauw water
  • Enkele verse muntblaadjes
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was de courgettes, maar schil ze niet. Snijd de uiteinden eraf en snijd elke courgette met de mandoline in dunne schijfjes. Snijd vervolgens deze schijfjes in reepjes van 3 mm.
  2. Mix in een blender of vermeng met een klopper de olijfolie, citroensap, honing, lauw water, peper, zout en enkele fijngesnipperde muntblaadjes tot een emulsie. In de blender wordt de emulsie lichtgroen van kleur.
  3. Marineer de rauwe courgettes gedurende 1 uur in deze emulsie.
  4. Meng opnieuw alles goed onder elkaar en breng op smaak.
  5. Snijd nog enkele muntblaadjes fijn en strooi over de courgettes.
  6. Dien op als voorgerecht of als garnituur bij een lauwwarm geitenkaasje, wit vlees of gegrilde vis.