Gevulde avocado met gerookte heilbot

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 3 eieren hardgekookt
  • Een scheutje melk
  • Sap van 1 limoen
  • 6 eetl olijfolie
  • Zout en peper van de molen
  • 100 g gerookte heilbot
  • 1 kleine geroosterde rode paprika gepeld en de zaadjes verwijderd
  • Enkele blaadjes koriander of platte peterselie voor de afwerking

Bereiding

  1. Scheid de hardgekookte dooiers van het eiwit.
  2. Druk de eidooiers door een zeef en doe ze in een kom. Plet de eidooiers met een scheutje melk tot een romige massa.
  3. Klop er met behulp van een garde het limoensap en de olijfolie lepelsgewijs door, zodat je een romige saus bekomt. Kruid met peper van de molen en zout. Doe er eventueel een snuifje cayennepeper bij.
  4. Hak het eiwit fijn en versnipper de gerookte heilbot.
  5. Meng de heilbotsnippers met de saus en het gehakte eiwit.
  6. Snijd de avocado’s overlangs door en verwijder de pit en eventuele vliesjes.
  7. Verdeel de heilbotmengeling over de avocado’s en werk af met een blaadje koriander of platte peterselie en wat julienne van geroosterde paprika.
  8. Dien onmiddellijk op!