Gevulde groenten met lam

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g lamsgehakt
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 1 koffiel verse koriander
  • 1 koffiel peterselie
  • 1 ei
  • 1 koffiel paneermeel
  • 1/2 koffiel komijnpoeder
  • 1 mespunt komijnzaadjes
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 4 kleine rode paprika’s
  • 4 cocktailtomaatjes
  • Lamsjus
  • Basilicumolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, de sjalot, paneermeel en de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Blancheer de courgettes, dompel eerst onder in kokend gezouten water en onmiddellijk daarna in ijskoud water Snijd in cilinders van ongeveer 3 cm lang. Hol uit en vul op met gehakt. Hol ook de tomaten uit en vul ze ook op.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Besprenkel de paprika met olijfolie, peper en zout en zet in de oven onder de grill tot ze bijna zacht aan het worden zijn. Haal uit de oven, ontvel ze en vul op. Let op: de groente zal erg warm hebben.
  5. Plaats alles gedurende 10-15 minuten in de oven. Controleer als het gehakt klaar is door er met een mis in te prikken. Als het metaal warm aanvoelt aan je lippen, is het vlees gaar.
  6. Dresseer met wat lamsjus en werk af met enkele druppels basilicumolie.