Groene asperges, pompelmoes, burrata en pompoenpitten

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

800 g groene asperges

2 pompelmoezen

1 stuk burrata (type mozzarella)

50 g pompoenpitten

30 g lijnzaadolie

4 jeneverbessen

1 teentje look

2 takken tijm

2 takken dille

Peper en fleur de sel

 

 

Bereiding

Kleur de pompoenpitten aan in een antikleefpan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn.

Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil de voet. Bewaar de schillen. Kook de asperges tot ze beetgaar zijn, gedurende ongeveer drie minuten, in gezouten water.

Schenk de lijndzaadolie over de schillen. Voeg de jeneverbessen, geplette look en tijm toe. Verhit tot 70°C, haal van het vuur en laat gedurende twee uur infuseren op kamertemperatuur. Passeer de olie daarna door een zeef.

Schil de polmpelmoes. Snijd het vruchtvlees uit de vliezen aan de hand van een scherp mes.

Schik de lauwe asperges op een bord. Trek de burrata in stukken en schik op de asperges. Werk af met het vruchtvlees van de pompelmoes, pompoenpitten, dille, wat van de olie, peper en zout.