Groene gazpacho met zuurdesemcroutons

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 Hass-avocado
  • 1/2 komkommer, gewassen en in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1 groene chilipeper, in stukjes gesneden
  • 200 g jonge spinazie
  • 1 potje verse koriander
  • 2 lente-uitjes, in stukjes gesneden
  • Een paar takjes munt

 

  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl water
  • Sap van een 1/2 limoen
  • 2 eetl sherryazijn
  • 1 dl olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 1 lente-uitje en enkele blaadjes munt (afwerking)

Voor de croutons

  • 1 sneetje zuurdesembrood
  • Olijfolie om in te bakken

 

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten voor de gazpacho heel fijn en smaak af met peper en zout. Zet koud weg.
  2. Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verdeel de soep in glaasjes en werk af met croutons en wat fijngesneden lente-ui en munt.