Indische garnalencurry met rijst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 grote of 20 kleine scampi’s
  • 2 aubergines, geschild en in kleine stukjes
  • 2 rode paprika’s , geschild en in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm, geraspt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetl geconcentreerde tomatenpuree

 

  • 4 eetl arachideolie
  • 1 dl volle yoghurt
  • 4 takjes verse koriander fijngesnipperd
  • 1 koffiel gemalen komijn
  • Peper en zout
  • 1 eetl madras kerriepoeder
  • 250 g basmatirijst

Bereiding

  1. Pel de scampi’s en verwijder de darmkanaaltjes.
  2. Fruit de gember, de knoflook en de rode paprika aan in de olie. Voeg nu de aubergine toe, zet een deksel op de pan en zet het vuur op een laag pitje, laat de aubergine zachtjes meestoven tot ze mooi glazig is geworden.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree, komijn en de kerrie toe en laat even mee aanstoven.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng alles zachtjes aan de kook, laat de saus een 5-tal minuten sudderen.
  5. Bak de garnalen in een weinig olie aan en doe ze vervolgens bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog een 5-tal minuten zachtjes sudderen en werk af met de fijngesnipperde koriander. Kook de rijst gaar in kokend gezouten water.
  6. Serveer de garnalencurry met de rijst en volle yoghurt.