Keftakoteletten met koriander

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 lamskronen
  • 1 ei
  • 2 sneetjes droog wit brood
  • 4 takjes koriander fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetl olijfolie
  • Peper van de molen en zeezout

 

 

Bereiding

  1. Maak de lamskronen schoon door met behulp van een scherp mesje het vlies van het vlees te snijden.
  2. Schraap de beentjes schoon met de achterzijde van een mes. Snijd het vlees van de lamskroon en maal het fijn in een hakmolen.
  3. Verkruimel het brood en meng het met de olijfolie, de fijngehakte koriander, en het teentje geperste knoflook.
  4. Meng het vlees grondig met het ei en met het broodkruim met de kruiden en zet het een 15-tal minuten in de koelkast.
    Vorm telkens een balletje van het gehakt rond een beentje om het uitzicht van een ‘kotelet’ te geven en druk de ‘koteletten’ wat plat. Bestrijk ze met wat olie en rooster ze op de barbecue.