Kip zoetzuur met cashewnoten en palmharten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kipfilets in blokjes van ± 2,5 cm gesneden
  • 1 eetl maïszetmeel
  • 2 eetl kristalsuiker
  • 60 ml wittewijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffiel geraspte gember
  • 1 kleine chilipeper zaadlijsten verwijderd
  • 2 eetl ketchup
  • 2 eetl arachideolie
  • 2 rode paprika’s in stukjes gesneden
  • 3 grote tomaten gepeld, zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
  • 80 g cashewnoten lichtjes geroosterd
  • 1 blik of bokaal palmharten (± 350 g), uitgelekt
  • 4 takjes koriander fijngesneden (op het laatste moment toevoegen, facultatief)

Bereiding

  1. Breng de azijn en het water aan de kook met de suiker, knoflook, gember en de chilipeper. Laat 5 minuten koken en verwijder de chilipeper, houd apart.
  2. Bestrooi de kippenblokjes met de maïszetmeel en wentel goed om. Zo blijven alle sappen in de kip en vermijd je dat ze droog en taai wordt.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de kippenblokjes 1 à 2 minuten in de wok zonder te kleuren. Schep de kippenblokjes eruit en houd ze apart.
  4. Roerbak vervolgens de paprika in de wok totdat deze zacht wordt, voeg de ketchup en de tomaten toe en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Voeg nu de ‘azijnsiroop’, de kippenblokjes, de palmharten en de cashewnoten toe en laat nog even stevig doorsudderen. Breng alles op smaak met peper en zout en bind indien nodig de saus bij met wat extra maïszetmeel.
  6. Besprenkel met wat verse, fijngesneden koriander en serveer met rijst.