Kokos-citroensorbet met munt

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 dl kokosmelk
  • 120 g suiker
  • 1 busseltje verse munt
  • 4 mooie biocitroenen + 1 extra voor de schil

 

 

Bereiding

  1. Boen de citroenen schoon en snijd de hoedjes van de citroenen, snijd het vruchtvlees voorzichtig los met een mesje en haal de citroenen leeg. Pers het vruchtvlees door een fijne zeef en vang het sap op. Meet van het citroensap 5 cl af. Zet de leeggehaalde citroenen in de diepvries.
  2. Warm het citroensap op met de suiker en de geraspte schil van 1 citroen. Voeg de kokosmelk toe aan het citroensap wanneer de suiker volledig is opgelost. Meng en laat alles goed afkoelen.
  3. Pluk wat verse muntblaadjes en snipper ze fijn, meng de muntblaadjes bij de kokosmelk en draai de sorbet af in een ijsbereider. Je kan ook alles invriezen in een schaal en deze regelmatig omroeren tot de sorbet volledig is opgesteven.
  4. Vul de citroenen met de sorbet en werk af met enkele blaadjes verse munt.